HK 36 Skalica - HK Poprad 5:2 v predohrávke 31. kola extraligy

24.11.2009 Celý región

HK 36 Skalica - HK Poprad 5:2 (1:0, 2:1, 2:1)
Góly: 4. Pálffy (Gründling), 26. Jarolín (R. Hartmann, Pálffy), 29. Jarolín (R. Hartmann, Kocák), 46. Lušňák (F. Novák), 54. Kutálek - 37. Škovira (Igor Majeský, Klouda), 48. Šechný (M. Škovira)
Vylúčení: 6:5 na 2 min, navyše: Zálešák (Skalica) 10 min za napadnutie hlavy a krku
presilovky: 2:1
oslabenia: 0:0
rozhodovali: Jonák - Horínek, Tvrdoň
1821 divákov

Zostavy:
Skalica: Falter - Grűndling, R. Jendek, Škápik, M. Výborný, Škadra, Beňa, Gula - Pálffy, Zálešák, T. Višňovský - Kutálek, R. Školiak, D. Pašek - Kocák, Jarolín, R. Hartmann - Lušňák, F. Novák, Šátek
Poprad: Šimonovič - Fabian, J. Brejčák, Jasečko, M. Žemba, Michal Segľa, Kramár, Bartoň, Jelínek - Škovira, Klouda, P. Svitana - Marcel Haščák, Šechný, Lapšanský - P. Segľa, Rataj, Buc - Mašlonka, Čížek, Igor Majeský

Skaličania privítali vo svojej aréne suseda z ligovej tabuľky. V tomto zápase bolo pre domácich dôležité získať body. Tomu prispôsobili aj svoju hru a snažili sa streliť prvý gól v úvodných minútach stretnutia. V 2. minúte síce zazvonila za Šimonovičovým chrbátom žŕdka, no vo 4. minúte sa Pálffy nemýlil a presnou strelou otvoril skóre zápasu. V druhej časti tretiny hostia zrýchlili hru a po pekných kombináciach sa dostali do vyložených šancí, ale Šechný a Klouda nedokázali dopraviť puk do prázdnej bránky. V závere mohol zvýšiť Zálešák, no Šimonovič sa blysol pekným zákrokom. V druhej tretine obe mužstvá začali v miernom tempe. Hostia mali výhodu presilovej hry, v ktorej v podstate ani nedokázali ohroziť Faltera v bránke domácich. Udrelo na druhej strane, keď sa pri presilovej hre domácich najlepšie zorientoval pred bránkou Jarolín a zvýšil na 2:0. O niekoľko minút neskôr v takmer podobnej situácii znovu v presilovej hre Jarolín pridal tretí gól. V týchto minútach domáci ovládli ľadovú plochu, keď sa hlavne Pálffy blysol peknými akciami. Z presilovej hry v závere tretiny Popradčania znížili strelou z uhla z hokejky Škoviru. Tretia tretina začala obojstranne nevýraznou hrou. Avšak z nenápadnej akcie v 46. minúte našiel medzeru medzi betónmi Lušňák a zvýšil stav stretnutia pre domácich. Vzápätí sa však obrana Skalice dopustila série chýb, čo využil Šechný a na dvakrát prekonal Faltera. V ďalších minútach sa hral hokej plný chýb a nepresností. Po jednej chybe Popradčanov sa k puku dostal Kutálek a po samostatnom úniku prekonal Šimonoviča a zvýšil na 5:2. V závere sa snažili hostia znížiť, no boli z toho len dve žŕdky. Priemerné extraligové stretnutie skončilo víťazstvom domácich a ziskom dôležitých bodov.

Martin Pešout, asistent trénera Skalice: "Sme radi, že náš výkon gradoval. Potešilo, že sme v druhej tretine súperovi odskočili a zápas nakoniec dotiahli do víťazného konca. "
Július Pénzeš, tréner Popradu: "Z našej strany to nebol vydarený zápas. Máme zranených hráčov, museli sme meniť zostavu. Do druhej tretiny to bolo dobré, mali sme i niekoľko šancí. No postupne bola Skalica lepšia a zaslúžene zvíťazila. Dali sme priestor mladým, no tí sa netlačia do zostavy, a tak to je len na starších hráčoch. "
 

Vyberte región